In dit Scandinavische land is de steilste kabelbaan ter wereld geopend

Loen Skylift Fika Magazine

Afgelopen week is in Noorwegen de steilste kabelbaan ter wereld geopend: de Loen Skylift. De nieuwe attractie brengt je in vijf minuten naar de top van de Mount Hoven op 1011 meter hoogte.

Loen Skylift

Door de komst van de Loen Skylift zijn de mogelijkheden van natuuractiviteiten in het gebied in Zuid-Noorwegen nóg groter geworden. Het vergroot de bereikbaarheid van het Nordfjord en geeft een panoramisch uitzicht over de fjorden.

Kabelbaan

De kabelbaan vertrekt in het dorp Loen en brengt je in een cabine met maximaal 45 personen omhoog. Eenmaal boven kun je niet alleen van het uitzicht genieten; er ligt maar liefst 70 kilometer aan wandelpaden waar je je benen kunt strekken of je schuift aan in het Hoven restaurant.

Voor een retourtje in de Skylift betaal je NOK 485, wat omgerekend zo’n € 50 is. Kijk voor meer informatie en prijzen op de website van Loen Skylift.

Bron: Tripnieuws.nl


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Volgende