Agnes' Aanrader: Oatly

Steeds minder mensen drinken koemelk. Of het nu is omdat ze lactose-intolerantie hebben, het gewoonweg niet lusten of omdat ze een veganistisch leven zijn gaan leiden: je ziet steeds vaker vervangers in het schap en op de menukaart staan. Vaak wordt er gekozen voor sojamelk of amandelmelk. Maar een andere vervanger die ik vorige week ontdekte, is havermelk.

Het Zweedse Oatly is er van overtuigd dat koemelk voor kalfjes is en niet voor mensen. Goed, dat mag iedereen verder zelf bepalen, maar dat de haverdrank die ze maken lekker is, dat is zeker. Het wordt gemaakt van – je raadt het al – havermout en water waar nog raapzaadolie, calcium en wat vitaminen aan toe worden gevoegd. En that’s it. Ik gebruik het in mijn havermout in de ochtend, maar je kunt er ook smoothies mee maken of het als ingrediënt gebruiken als je aan het bakken slaat.

Oh, en een dik vet pluspunt vind ik toch wel de verpakking, want hoe leuk staat die in de koelkast?!


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende