Opgemärkt: ongedwongen duurzaamheid mét een Scandinavisch tintje

Opgemärkt

Als er een plek in de wereld vooroploopt op het gebied van duurzaamheid dan is het Scandinavië wel. De landen staan steevast bovenaan in duurzame lijstjes en komen met innovatieve en slimme oplossingen op het gebied van sustainabilty. En dat is precies wat de oprichters van de organisatie Opgemärkt zo inspireerde.

Een duurzame wereld

Opgemärkt is een organisatie van een stel jonge, enthousiaste mensen die zich inzetten om de wereld te laten zien dat duurzaam leven niet alleen belangrijk of sociaal wenselijk is, maar vooral ook leuk, mooi en gemakkelijk is. Zelf noemen ze het effortless sustainability: ongedwongen duurzaamheid. Door middel van gratis activiteiten en leuke initiatieven willen ze hun community laten groeien en Nederland, net zoals Scandinavië, naar een hoger duurzaam niveau tillen.

BRON

Onlangs lanceerde Opgemärkt BRON, een initiatief waar Fika Magazine ook een klein steentje aan bij heeft gedragen. BRON is een stadskaart waar zowel offline als online duurzame initiatieven, hotspots en winkels inzichtelijk en toegankelijk worden gemaakt. Zo kom je snel te weten waar je de lekkerste (fairtrade) koffie drinkt, duurzame kleding koopt of sustainable cadeautjes scoort. BRON is er al in onder andere Rotterdam, Amsterdam en Malmö.

Opgemärkt

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website. Opgemärkt organiseert ook regelmatig bijeenkomsten (träffs) om de leukste, nieuwe duurzame initiatieven te presenteren.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende