Kijktip: The Heavy Water War

Het weer van de afgelopen dagen is nu niet per se het weer waar je op hoopt tijdens een lekker lang paasweekend. Gelukkig ziet het er voor dit weekend al ietsje beter uit, maar mocht je je dagen toch binnen doorbrengen, dan maar met een fijne Scandinavische serie. Onze tip: sluit jezelf op met de Noorse serie The Heavy Water War.

Waar gaat-ie over?
1933. De Duitse Nobelprijswinnaar in de Natuurkunde, Werner Heisenberg, wordt gevraagd voor Hitlers geheime kernwapenprogramma. Voor het ontwikkelen van een atoombom heeft Heisenberg zwaar water nodig, een zeldzame stof die enkel in Noorwegen wordt geproduceerd. De Duitse interesse in zwaar water wekt argwaan op bij de geallieerden, die er alles aan doen om het kernwapenproject te saboteren.

In zes afleveringen neemt Per-Olav Sørensen – regisseur van de serie – je mee in een meeslepend verhaal, gebaseerd op een van de meest succesvolle sabotageverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Per-Olav schetst een prachtig beeld met schitterende Noorse winterlandschappen waarin de persoonlijke dilemma’s en de bloedstollende risico’s die het Noorse en Britse verzet moesten overwinnen om de toekomst van de Europese democratie veilig te stellen, zich afspelen.

downloadDe afleveringen duren ieder 45 minuten – lang genoeg om je een paasweekend te vermaken.

 

 


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende