Het Palmhuis (Palmhuset) in Göteborg

Palmhuset Göteborg Fika Magazine

Göteborg is een groene stad. Dat valt meteen op. Er wordt veel aandacht besteed aan de gras- en bloemperken en parken zijn er in overvloed. In het midden van de stad, vlak bij het centraal station, ligt Europa’s best bewaarde park uit de negentiende eeuw: Trädgårdsföreningen park. In het park ligt het Palmhuset. Dat zijn 5 met elkaar verbonden serres die er in 1878 zijn neergezet en samen een oppervlakte van bijna 1.000 m2 hebben. Elke serre heeft zijn eigen temperatuur en plantensoorten van verschillende continenten:
– Het Camelia huis
– Het Mediterraans huis
– Het Palmhuis (het hoogste gedeelte)
– Het Tropische huis
– Het Waterhuis

De serres zijn heel mooi bewaard en verzorgd. Het smeedijzerwerk is origineel en in de middelste serre (het Palmhuis) kan je via trappen naar een balkon (er zijn er twee) om zo met een ander perspectief van de rustgevende flora te genieten. Het is een heerlijke groene oase en lekker om in de winter of frisse lente even op te warmen. Je hebt het gevoel in de tropen te zijn.

Palmhuset Fika Magazine Palmhuset Fika Magazine Palmhuset Göteborg Fika MagazinePalmhuset Fika Magazine


Tina
De Vlaamse Tina woont samen met haar man in de Zweedse stad Göteborg. Vanuit haar woonplaats schrijft ze twee keer per maand een blog voor Fika Magazine met haar ultieme Göteborgtips en uitstapjes naar andere Scandinavische plekken!

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende