Een Scandinavische ochtend

scandinavische ochtend ontbijt fika magazine

Verlang je naar Scandinavië, maar heb je de komende tijd nog geen tripje op de planning? Haal Scandinavië dan zelf in huis met een Scandinavische ochtend! Zo begin ik maar al te graag mijn dag.

Uiteraard start je met een typisch Scandinavisch ontbijtje, grød is gezond en hip! Je hoeft enkel een paar scheppen havermout en wat (soja)melk te verwarmen in een pannetje tot de gewenste dikte. Ik heb mijn grød opgeleukt met appel, kaneel en walnoten.

scandinavische ochtend fika magazine

Zorg ook voor een fijne Scandinavische sfeer in huis, voor tips kun je mijn eerste blog teruglezen. Nu het weer wat warmer wordt buiten vind ik het chic om een karaf water met fruit en muntblaadjes op tafel te zetten. De bekers met visjes erop kocht ik bij Flying Tiger.

Voor een Scandinavisch geïnspireerd gevoel is het leuk om ook wat extra aandacht aan je kleding te besteden. Hoewel ik het bij anderen prachtig vind, is de ‘minimalistische’ look niet zo aan mij besteed. Het IJslandse merk Geysir daarentegen heeft veel zachte, gebreide kledingstukken (in uitgesproken kleuren) in de collectie. Ik kijk graag ter inspiratie naar hun foto’s om vervolgens zelf kledingstukken te zoeken, al dan niet bij tweedehands winkels, die eraan doen denken.

scandinavische ochtend sostrene grene

De Deense winkel Søstrene Grene is nu in vijf Nederlandse steden te vinden. Ik ben dol op de schattige school- en kantoorspulletjes die ze daar verkopen. Mocht je net de pech hebben dat je niet in de buurt woont, pak dan vooral de trein op je vrije ochtend om er eens uitgebreid rond te kijken. Het is zeker een aanrader qua leuke, kleine (betaalbare) cadeautjes.

En tot slot is het rond een uur of elf uiteraard tijd voor een fikamoment! Wat zijn jouw favoriete (Scandinavische) ochtendrituelen?


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Volgende