Arendal: de Noorse stad die als decor fungeerde voor Disneyfilm Frozen

Arendal

Dat Disneyfilms niet echt gebeurd zijn weten we natuurlijk allemaal (hoe jammer we dat soms ook vinden) maar de locaties van de Disneyfilms zijn wel degelijk gebaseerd op bestaande plaatsen. Voor de film Frozen werd de Noorse stad Arendal ter inspiratie genomen. Tijd om er een kijkje te nemen!

Frozenvakantie in Arendal

Arendal is een plaats in de gelijknamige gemeente en ligt in het zuiden van Noorwegen. De plaats heeft zo’n 35.000 inwoners en is mede door de film Frozen steeds meer in trek bij toeristen. Veel gezinnen trekken naar de plaats om een heuze Frozenvakantie te vieren en daar spelen de reisorganisaties handig op in. Maar ook zonder Frozenthema kun je er een fijne vakantie beleven.

Merdø en Hisøy

Doordat de Noorse plaats (zoals zoveel Scandinavische plaatsen) aan het water ligt, zijn er veel wateractiviteiten te doen. Je kunt er gaan diepzeevissen, zwemmen en kayaken of de ferry pakken naar het nabijgelegen – en autovrije – eiland Merdø. Ook een bootttochtje naar het eiland Hisøy is aan te raden.

Arendal

Activiteiten

Wie met zijn kinderen naar Arendal gaat, maar even genoeg heeft van de Disney-activiteiten, heeft tal van andere opties om de kleintjes te vermaken. Zo is er een Science Centre, een touwenparcours en kun je paard- en ponyrijden. Voor de volwassenen is er het Merdøgaard museum, het Klöckers Hus en het gemeentehuis. Maak ook zeker een wandeling door Tyholmen, het oudste gedeelte van Arendal.

Restaurants in Arendal

Na alle activiteiten moet er natuurlijk ook gegeten worden. Je eet de lekkerste vis, vers uit zee, bij Restaurant Blom of Steenhuset.

Reisinformatie

Vanaf Amsterdam vlieg in je in anderhalf uur naar Kristiansand. Vanaf de luchthaven is het nog een klein uurtje rijden naar Arendal. Vanuit Nederland kun je ook met de auto naar Noorwegen rijden. Dan doe je er ruim 13,5 uur over en pak je in het noorden van Denemarken de ferry naar Noorwegen.

Fotocredits omslag: Peder Austrud©Visit Sørlandet & Torand/Foap/Visitnorway.com


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende