11 vragen aan Fika Magazine's Agnes

Fika

Vorige week kreeg ik, Agnes, een mailtje van Fika Magazine-lezeres Michon. Michon is de dame achter de blog Miss Brown Goes Green en blogt voornamelijk over duurzaam leven. Zij vroeg ik 11 vragen wilde beantwoorden door middel van de Liebster Award. Een ‘award’ die in het leven is geroepen om de gezichten achter blogs en websites een stukje beter te leren kennen. Dat doe ik met alle liefde, dus hierbij mijn 11 antwoorden:

Waarom ben je begonnen met Fika Magazine?
Zoals veel mensen tegenwoordig, wilde ik graag mijn eigen plekje op het internet. Wat dat plekje precies moest zijn en hoe het invulling zou krijgen, wist ik niet precies. Tot ik me op een dag afvroeg waarom er eigenlijk geen verzamelplek was voor al het moois dat uit Scandinavië komt. Er waren uiteraard al websites en blogs over reizen, design, food, entertainment en mode/beauty, maar er was geen plek waar deze onderwerpen allemaal verzameld werden. En dus besloot ik Fika Magazine online te zetten.

Als bloggen niet jouw full time job is, wat doe je nog meer?
Naast Fika Magazine werk ik als redacteur bij magazine De Smaak van Italië. Een tijdschrift dat helemaal in het teken staat van Italië. Geografisch gezien totaal verschillend maar toch kennen Italië en Scandinavië best wat overeenkomsten.

Welke post is het populairst op Fika Magazine?
Het artikel over de opening van Søstrene Grene in Amsterdam en hoe je je Söderhamn-bank van IKEA kunt stylen. 

Morning! ☕️Wanna know more about the #swedish #coffee break? Find it on #fikamagazine (dutch). #instacoffee #nordic #yourdailycupofscandinavia

Een foto die is geplaatst door Fika Magazine (@fikamagazinecom) op

Waar kun je terecht voor de allerlekkerste (fairtrade) koffie?
Ha, dit is een lastige. Het ligt er natuurlijk een beetje aan waar je bent. Ik woon zelf in Amsterdam en ga daar graag naar Razmataz (lekkere koffie van het Nederlandse merk Bocca) aan het Hugo de Grootplein, Tazzina aan de Brouwersgracht en natuurlijk Scandinavian Embassy aan het Sarphatipark. In Kopenhagen zijn dit vijf hele fijne tentjes.

Waaraan moet een echte hotspot volgens jou voldoen?
Hippe tentjes hebben vaak het nadeel dat het er erg druk is, zeker in Amsterdam. Dan zit je er niet meer lekker. Voor mij is een fijne hotspot dus een plek waar je niet al sardientjes tegen elkaar aan geplakt zit of staat, waar het personeel vriendelijk en behulpzaam is en waar de kwaliteit van het eten en drinken écht goed is.

Wat zijn jouw favoriete groene hotspots?
De biologische supermarkt Marqt vind ik een hele fijne plek, maar wel een beetje overprized. Groenten en fruit haal ik graag bij ‘De Turk’. Dit is niet per se een groene hotspot, maar daar komen vaak wel de groenten en fruit terecht die niet goed genoeg zijn voor de grote supermarkten. Het ziet er dan misschien iets minder mooi uit, maar het is nog goed te eten én een stuk goedkoper. Daarnaast vind ik de biologische markt op de Noordermarkt in Amsterdam erg leuk.

?#botanical #garden #copenhagen #citytrip #instatravel #nordic #yourdailycupofscandinavia

Een foto die is geplaatst door Fika Magazine (@fikamagazinecom) op

Wat is jouw favoriete stad?
Kopenhagen. Het is misschien niet de aller-, allermooiste stad die ik ook gezien heb, maar de sfeer die er hangt is zo fijn dat ik er zo naartoe zou verhuizen. Oh, en de mensen zijn er ontzettend vriendelijk en heel relaxt.

Wat zijn jouw tips voor de perfecte stedentrip?
Ga niet te kort maar ook zeker niet te lang. Een stad kun je nooit goed in één dag verkennen, maar een week in een stad doorbrengen, is wat aan de lange kant. Ik vind drie, max vier dagen een fijne tijd. Probeer daarnaast niet te veel te plannen. Dit vind ik zelf altijd erg lastig, omdat ik langs allerlei leuke tentjes wil, maar vaak kom je de leukste plekken tegen als je lekker rond gaat lopen. Dan zie je waar de locals zich bevinden.

?#watertap #drink #citytrip #instatravel #kompa9 #denmark #scandinavian #nordic

Een foto die is geplaatst door Fika Magazine (@fikamagazinecom) op

Hoe duurzaam ben jij?
Heel eerlijk, ben ik niet megaduurzaam. Maar, ik probeer er de laatste tijd wel steeds meer op te letten. Ik eet thuis bijvoorbeeld 95% van de tijd vegetarisch. Nadat ik een aantal documentaires heb bekeken over de voedsel- en met name vleesindustrie, heb ik besloten zo min mogelijk vlees te eten. Daarnaast heb ik geen auto en reis ik dus altijd te voet, met de fiets of met de trein.

Welke blogs/websites moeten we volgens jou volgen?
We Are Travellers voor een flinke dosis reisinspiratie, Green Kitchen Stories voor foodinspiratie en Ems Designblogg voor interieur-inspiratie.  

Hoe ziet jouw ideale zondag eruit?
Uitslapen tot een uur of negen, uitgebreid ontbijten, op de bank ploffen met een grote stapel tijdschriften en koffie en in de middag lekker door Amsterdam wandelen. Vaak werk ik op zondag ook nog wat aan Fika Magazine en duik ik graag de keuken in om uitgebreid te koken of bakken.

Om ook de gezichten achter andere blogs een beetje beter te leren kennen, nomineert iedere Liebster-genomineerde een andere blog of website om ook 11 vragen te beantwoorden die op hen van toepassing zijn. Om een beetje in het duurzame hoekje te blijven, lijkt het me leuk om de antwoorden van Opgemärkt op hun blog te lezen. Opgemärkt is niet specifiek een blog, maar een organisatie die zich inzet om duurzaamheid bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. En dat met een Scandinavisch tintje! Hierbij 11 vragen voor Opgemärkt:
1) Wanneer en waarom zijn jullie Opgemärkt gestart?
2) Hoeveel mensen werken er mee aan Opgemärkt?
3) Wat houden jullie Träff bijeenkomsten precies in?
4) Hoe staat het met duurzaamheid in Nederland? Zijn we een beetje bewust?
5) En de Scandinaviërs, hoe doen zij het op het gebied van duurzaamheid?
6) Wat zijn jullie favoriete fairtrade adresjes?
7) Hebben jullie tips voor een bewustere/duurzame lifestyle?
8) Wat is jullie favoriete (duurzame) hotspot?
9) Wat is jullie favoriete stedentrip?
10) Hoe ziet jullie ideale wereld eruit?
11) Waar staat Opgemärkt over vijf jaar?


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Volgende