Deze muurkleuren passen perfect binnen een Scandinavisch interieur

muurkleuren fika magazine

Wie een rondje Pinterest doet met de zoekterm ‘Scandinavische interieurs’ komt al snel al snel in een woud terecht met interieurs waarvan de muren wit zijn. Ben jij ook dol op Scandinavische interieurs, maar heb je liever een kleurtje op de wanden? Niet getreurd, want er zijn tal van muurkleuren die perfect passen binnen een Scandinavisch interieur. Tijd voor wat inspiratie en praktische tips!

Muurkleuren

Voordat je een kleur naar jouw smaak uitzoekt, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Om wat voor ruimte gaat het? Wil je een kleurtje op de muren van je woonkamer of slaapkamer (groot verschil!)? hoeveel natuurlijk daglicht valt er binnen in de ruimte? Wat voor andere kleuren zijn er aanwezig in de ruimte (zoals de kleuren van je meubels, keukenkastjes, gordijnen)?

Om je een aantal voorbeelden te geven:

Je wilt natuurlijk niet in één keer je muur een kleur geven op basis van wat je op je computerscherm hebt gezien, en daarom heeft Flexa testers voor muurkleuren ontwikkeld waarmee je makkelijk kunt zien of de kleur naar jouw wens is. Zo zie je in een oogopslag of de kleur die je voor ogen had niet toch iets te donker is en of de kleur wel of niet vloekt bij de rest van je interieur. Handig!

muurkleuren Fika Magazine
Ferm Living

Inspiratie

Nu ben je natuurlijk ontzettend nieuwsgierig hoe de Scandinaviërs er zelf bij zitten met een kleurtje op de muren. Daarom geven we je graag wat inspiratie. Tip: Pinterest is een goede bron om interieurinspiratie te zoeken, maar vergeet ook Instagram niet. Ook daar kun je foto’s opslaan in verschillende ‘mapjes’. Zoek bijvoorbeeld op:

Een andere fijne tip is om de social media-accounts van designmerken als Hay en Muuto in de gaten te houden. Daar delen ze vaak ontzettend mooie interieurs waar je weer lekkere inspiratie uit kunt halen voor je eigen huis. Een aantal van onze lievelingsaccounts zijn:

Kijk maar mee…

Een bericht gedeeld door ferm LIVING (@fermliving) op

Een bericht gedeeld door ferm LIVING (@fermliving) op

Een bericht gedeeld door ferm LIVING (@fermliving) op

Zoals je ziet, zijn de Scandinavische designmerken over het algemeen niet vies van een kleurtje op de wanden. Waar je in ieder geval altijd goed mee weg komt is een mooie, diepe donkerblauwe of donkergroene kleur (zeker in combinatie met fluweel is dit ontzettend fraai) en uiteraard de iets meer doorsnee grijstinten die eigenlijk met alles combineren.

Muurkleuren

Wat voor kleur(en) vind jij het beste passen binnen een Scandinavisch interieur? Ga jij toch liever voor wit? Of geef je je muren binnenkort ook een kleurtje? Laat het ons weten!

Beeldcredits: Ferm Living


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Volgende