Hoe tof zijn deze Deense studentencontainers?!

Deense studentencontainer Fika Magazine

Voor Fika Magazine komen we regelmatig de mooiste binnenkijkers tegen. Van stijlvol ingerichte appartementen, tot de meeste luxe villa’s: ieder huis in Scandinavië lijkt mooi ingericht te zijn. Zélfs de studentenhuizen. Want ja, ook die moeten er comfortabel bij zitten. Een van de meest recente projecten zijn deze toffe studentencontainers in Kopenhagen.

Betaalbare huizen

De Bjarke Ingels Group kwam met een oplossing voor het groeiende tekort aan (betaalbare) studentenhuizen en creëerde een drijvende variant. Ze toverden voormalig zeecontainers om tot studentenhuizen, stapelden ze en zorgden dat ze bleven drijven. Iedere cluster van containers bevat vijftien woonruimtes, met in het midden een gemeenschappelijke tuin.

Studentencontainers

De studentenhuizen liggen op dit moment in de haven van Kopenhagen, maar kunnen makkelijk verplaatst worden, over zowel het water als over land. In Nederland vind je ook al op diverse plekken omgebouwde containers, maar zo mooi als ze in Kopenhagen zijn, vind je ze nergens. Kijk maar mee:

Deense studentencontainer Fika Magazine Deense studentencontainers Fika Magazine Deense studentencontainers Fika Magazine Deense studentencontainers Fika Magazine Deense studentencontainers Fika Magazine

Meer binnenkijkers?

Bron en fotografie: Bjarke Ingels Group


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende